Čist zrak za delovno okolje

 

filter_zrak_m.jpg cist_filter_m.jpg industrija.jpg

 Zračni filter

Kako izgledajo filtri

Rezultati čiščenja zraka

     

 

Kako deluje sistem:

Sistem Clean Air Solutions (skrajšano CAS) je namenjen filtriranju zraka v zaprtih prostorih z odstranjevanjem v zraku lebdečih delcev. 

Ko t v zraku lebdeče delce razumemo tako anorganski prah, ki se bodisi zaradi majhne mase, bodisi zaradi dimenzij ne poleže hitro, in zato sorazmerno dolgo lebdi v zraku, pa tudi organske delce (kot so plesni, kvasovke, bakterije ipd.) z že prej omenjenimi lastnostmi.

Dimenzije delcev, ki jih sistem CAS iz zraka odstrani, so med 0,1 mikrona in 100 mikroni, odvisno od specifične teže materiala, iz katerega so ti delci. Tako lahko povzamemo, da sistem filtriranja CAS iz zraka odstranjuje zelo drobne, drobne in debelejše delce, če so le lebdeči v zraku. 

Potrebno je poudariti, da tudi nekatere vrste dima, kot npr. dim iz diesel motorjev ali dim, ki nastaja pri varjenju, vsebujejo tako pline, kot tudi trde delce, zato sistem ponujamo tudi kot metodo za odstranjevanje deleža trdih delcev iz dima.

Sistem NE DELUJE na pline, pare, temperaturo ali vonje (delci teh snovi so mnogo manjši od 0,1 μm). 

Sistem iz zraka ODSTRANJUJE delce. Iz okolja zmore odstraniti od 65%‐85% vsega, kar onesnažuje okolje, ki ga želimo izboljšati. Katero tehnologijo uporablja sistem CAS:

Sistem CAS je osnovan na uporabi patentiranega filtra. Gre za tridimenzionalen filter iz polipropilenskih vlaken, ki so vnaprej, že med proizvodnjo nabita z elektrostatičnim nabojem, in se vstavi v sesalno enoto. Vsaka enota filtra (imamo take od 9.000 m3/h do 2.200 m3/h) vsesava zrak neposredno iz prostora, zrak potuje skozi polipropilenska vlakna filtra, ki prevzame prah, in se očiščen vrača nazaj v prostor.

Tridimenzionalni filter zagotavlja mnogo večjo površino filtriranja, v primerjavi s tradicionalnimi ploskimi filtri je površina tridimenzionalnega filtra zahvaljujoč prostorski obliki bistveno povečana – mnogo več učinkovite površine za filtriranje. 

Filter deluje kot elektrostatični filter (delce pri prehodu skozi filtre privlači elektrostatični naboj vlaken v filtru), pa tudi kot mehanski filter (velika količina vlaken mehansko ujame debelejše delce, ki so manj občutljivi na elektrostatično privlačnost).

Premikanje vlaken v filtru zaradi zračnega toka skozi filter in torej drgnjenje med njimi skrbi, da se elektrostatični naboj v vlaknih stalno obnavlja.

Prijetno in zanesljivo ogrevanje
Regular d.o.o. | Info@regular.si | Telefon: 05-630 22 11 Fax: 05 630 22 12
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.